Kontakt

julmysigt@gmail.com

måndag 28 september 2015

Läskigt höstlov på Skansen

Då var det dags igen för Skansen att spöka till höstlovet 24 oktober till den 1 november.
 Förra året var jag och mamma dit med min syster och hennes barn, Skansen hade gjort ett bra jobb med att göra det läskigt när mörkret föll.
Minimalt med elektriska lampor och istället använde man sig av brasor samt lyktor med levande ljus.

I dom gamla kvarteren hade dom vålnader som smög runt och skrämde folk, i vissa hus kunde man gå in och lyssna på läskiga historier eller prata med kloka gummor.

Dom är noga med att kolla så att inga små barn kommer in i dom läskigare husen, yngre barn rekommenderas att besöka Skansen när det är ljust ute.

Rekommenderar verkligen att besöka Skansen under den här veckan, barnen tyckte att det var toppen och även vi vuxna tyckte att det var kul.
Väldigt annorlunda att gå runt på ett väldigt mörkt Skansen.

"Upplev magiska dagar under höstlovet på Skansen! Pyssel med spöktema, spännande vandringar bland älvor och troll, lyssna på rysliga sagor och grilla sotsvart korv. Finns Näcken och Sjörået? Gå till Motjärn och se efter, om ni har otur kanske ni också möter Gruvrået eller andra spöklika ekipage när ni är där. Vättarna tjattrar vid Bergsmansgården och skumma typer smyger runt i Stadskvarteren.. Höstlovsprogrammet är i första hand riktat till barn från 6 år." text från Skansen.

Bilder från förra årets besök



















.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar